logo

Välkommen till Marmari Visit och till vårt smultronställe i Grekland!

Top
Image Alt

Om oss

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris lobortis, nonimper diet est. Praesent vulputate at enim sit amet mattis.

Matthias Haeren

Donec vel quam vitae nisl posuere efficitur. Suspendisse eget lectus est. Pellentesque vitae maximus tur.

Mari Katsori

Donec vel quam vitae nisl posuere efficitur. Suspendisse eget lectus est. Pellentesque vitae maximus tur.

Jag är utbildad vattenvårdsingenjör från Sverige. Jag flyttade permanant till Grekland 1998 och jobbar sedan dess med vattenrening i hela Grekland. Mitt jobb har inneburit att jag under de 20 år jag bor här reser mycket över hela Grekland. Det som tidigt slog mig var att det finns en enorm mångfald och variation i den grekiska miljön, på många olika områden: natur, klimat, kultur, politiskt (nja) och ekonomiskt. Vad som däremot är ganska gemensamt är gästvänlighet och nyfikenhet på andra människor och kulturer. Det är mer regel än undantag att bli indragen in djupa diskussioner om allt möjligt (men speciellt politik) med helt tillfälliga bekantskaper.

Det slog mig också tidigt att på turistorterna, som jag också besöker, får man ofta inte uppleva mångfaldheten. Det är på ett sätt genuint grekiska (naturligtvis, efter som turistnäringen är stor), trevliga, vanligtvis gästvänliga miljöer men ofta lite likriktade, upputsade och tillrättalagda. Ofta ligger också fokus bara på sol och bad vilket är synd då det finns så väldigt mycket mer.

En tanke började gro, att det skulle vara kul att dela detta mer mångfaldiga och naturliga Grekland med små grupper av människor som är intresserade av att uppleva det, eventuellt kombinerat med

skräddarsydda aktiviteter efter önskemål.

You don't have permission to register