logo

Välkommen till Marmari Visit och till vårt smultronställe i Grekland!

Top
Image Alt

Villa Appetite

Ett familjärt boende till bekantsskapsgrupper från 6 till max. 15 personer

Villa Appetite

$80 per person
Minst 2 nätter
16+ Ålder

I fiskebyn Marmari på södra delen av ön Evia ligger detta nyrenoverade, traditionella stenhus. Marmari åker man till på 1,5 tim från Atens Flygplats (1 tim färja från Rafina hamn) och det är därmed lätt tillgängligt året om. Marmari är en traditionell fiskeby utan utvecklad turistnäring. Byn lever året om med ett antal tavernor, kaféer, bagerier, affärer, hamn, apotek, post, etc. Huset ligger på 200 m avstånd från byns centrum med ett antal stränder på gångavstånd vilket gör att bil inte är nödvändigt. Huset består av bottenvåning om 50 m2 med stor öppen loftvåning, fristående studio i suterräng (eget kök, toalett m dusch) 17 m2, stor balkong och stort utekök med havsutsikt, grönsaks och kryddträdgård. Totalt har huset upp till 12 sängplatser. Lämpar sig för uthyrning till intressegrupper för t.ex. vindsurf, kitesurf, snorkling, dykning, vandring, cykling, matlagning, yoga eller till storfamiljer som vill uppleva ett verkligt genuint och avkopplande Grekland. Aten kan enkelt besökas som endagsutflykt. Aktiviteter skräddarsys enl. önskemål. Pris beroende på önskemål av aktiviteter och service.

Vad som kan erbjudas är familjärt boende till bekantsskapsgrupper från 6 till max. 15 personer, eventuellt i kombination med professionellt arrangerad (t.e.x. av det som presenterats nedan) eller egenordnad aktivitet. Vid speciella behov för egna aktiviteter (t.e.x. stora lokaler) så kan det förmedlas. Minsta vistelselängd normalt 1 vecka och i boendet räknas ingå huvudsaklig städning och beredning av gemensamt frukost och lunch. Måltiderna är inte all- inclusive, utan bestäms av gruppen eller på förslag. Huset är utrustat med A.C. och wifi internet.

Huset är ett traditionellt stenhus från 1938. Jag köpte det 2011 och påbörjade en varsam renovering. Det var ganska slitet men rejält byggt av fint huggen skiffersten från bygden med 75 cm tjocka väggar. Och utan sprickor i väggarna (området är, peppar -peppar, ganska lugnt jordbävningsmässigt). Vad som behövdes omedelbart var nytt tak eftersom stenväggarna är uppbyggda med jord mellan stenen, de mår inte bra av att det regnar på dem. Dessutom byggdes huset om helt invändigt och en stor balkong byggdes till. Allt gammalt material som var andvändbart har räddats eller använts i renoveringen. Åren 2011-2013 var intensiva med mycget personligt arbete med renoveringen.

Trots att värmen på sommaren många gånger gjorde det påfrestande att hålla på med tunga byggnadsjobb, gick renoveringen smidigt. Det som inte alls gick smidigt var allt krångel med den grekiska byråkratin! Det var många turer och diskussioner med kommun, skattemyndighet, byggnadskontor, ingenjörer, försäkringskassa, arkeologiska myndigheter, estetiska nämnd, energisparmyndighet, elbolag o.s.v. Allt detta trots att det var ett litet byggnadsprojekt. Grejen är att om inte alla papper har rätt stämplar så beviljas man på slutet inte permanent strömanslutning till fastigheten. Jag fick min elmätare i juni 2013, det var ett stort ögonblick! och den tillbes ömt efter det! Jag renoverar gärna fler hus i Grekland men jag går aldrig igenom byråkratin igen!

Huset idag har öppen taklösning upp till nock med ca 30 kvm sovloft, bottenplan på ca 50 kvm och en bottenvåning i sutteräng under halva huset på ca 20kvm. På sovloftet finns det två dubbelsängar och 3 enkelsängar. I bottenplanet ett sovrum med dubbelsäng, stort kök med kökssoffa och badrum. Bottenvåningen är fristående och inredd som en separat studio med trinettkök, toalett med dusch och två dubbelsängar. Från balkongen och uteköket under balkongen har man havsutsikt med fantastiska solnedgångar.

Givetvis håller jag fortfarande på med utvecklingsprojekt (hoppas det aldrig tar slut) men av mindre slag. I år hoppas jag på att kunna anlägga mer organiserade trädgårdsodlingar

2 Reviews
 • Avresa/Hemresa plats
  Athen
 • Avresetid
  Please arrive by 9:15 AM for a departure at 9:30 AM
 • Tid för hemfärd
  Approximately 8:30 PM
 • Klädval
  Kläder efter väder!
 • Included
  Färjebiljetter
  Logi
  Transport flygplats
 • Inte inkluderad
  Flygbiljetter
  Försäkring
  Guide
  Kostnad för matråvaror/dryck
  Lunch
  Måltider
  Utrustning
You don't have permission to register